• Kao vodeća
   kompanija u tehnologiji

   veoma nam je bitno obezbediti
   kliničke validacije i odobrenja

  Kardiovaskularne bolesti

  Kardiovaskularne bolesti (KVB) jesu klasa bolesti koje uključuju srce ili vene. Druge KVB uključuju moždani udar, prestanak rada srca, hipertenzivnu bolest srca, ...

  Povišena temperatura

  Visoka temperatura je jedan od odbrambenih mehanizama tela. Kada bakterije ili virusi dospeju u vaše telo i počnu remetiti njegov rad, telo prelazi u defenzivu te se aktivira imunološki sistem.

  PLUĆNE BOLESTI

  Plućne bolesti su medicinski nazivi za patološka stanja koja utiču na organe i tkiva koja omogućuju protok vazduha u organizmu.

  Jedinstvene Tehnologije

  Najviši standardi kvaliteta i vrhunski rezultati ostvareni na kliničkim testiranjima

  Od 1988. godine, Rossmax koristi najbolje tehnologije u svakom poslovnom području svog delovanja. Specifične potrebe klijenata ključni su pokretač pružanja dodatne vrednosti kroz kreiranje patentiranih rešenja. Rossmax ne pristaje na kompromise pri ispunjavanju najviših standarda kvaliteta šta potvrđuje izvanrednim rezultatima kliničkih testiranja.

  Kardiovaskularne bolesti

  Kardiovaskularne bolesti (KVB) jesu klasa bolesti koje uključuju srce ili vene. Pod kardiovaskularne bolesti spadaju koronarne bolesti srca (CAD) poput angine i infarkta miokarda (obično poznat kao srčani udar). Druge KVB uključuju moždani udar, prestanak rada srca, hipertenzivnu bolest srca, reumatsku bolest srca, kardiomiopatiju, srčanu aritmiju, urođene bolesti srca, valvularnu bolest srca, karditis, aneurizme aorte i još mnoge druge bolesti.
  Rano otkrivanje atrijalne fibrilacije, prevremene kontrakcije, trahiardije i bradkardije.
  Dostupno automatsko i auskultatorno merenje
  Otkriva i pokazuje da li je manžetna pravilno omotana oko ruke.
  "Detektor pokreta" podseća korisnika da ostane miran i ukazuje na bilo kakvo kretanje tela tokom merenja.
  LCD sa pozadinskim osvetljenjem
  Brojevi "XL" veličine
  Indikacija rizika od hipertenzije
  • Rano otkrivanje atrijalne fibrilacije, prevremene kontrakcije, trahiardije i bradkardije.
  • Dostupno automatsko i auskultatorno merenje
  • Otkriva i pokazuje da li je manžetna pravilno omotana oko ruke.
  • "Detektor pokreta" podseća korisnika da ostane miran i ukazuje na bilo kakvo kretanje tela tokom merenja.
  • LCD sa pozadinskim osvetljenjem
  • Brojevi "XL" veličine
  • Indikacija rizika od hipertenzije

  Sprečite rizik od bolesti srca i moždanog udara ranim otkrivanjem atrijalne fibrilacije, prerane kontrakcije, tahikardije i bradikardije. Srčanim poremećajima potrebna je medicinska nega te je stoga njihova rana dijagnoza od iznimno velike važnosti. PARR Tehnologija detektuje aritmiju tokom redovitih merenja krvnog pritiska bez potrebe ikakvih dodatnih veština, interakcija s korisnikom i produženje merenja.

  Otkrivanje atrijalne fibrilacije (Afib)

  Gornje komore (atrije) kucaju nepravilno (podrhtavaju) i većinom brzo umesto pravilnog kucanja kako bi potisnule krv u ventikularni sistem. Ovaj poremećaj se povezuje s visokim rizikom nastanka krvnih ugrušaka, moždanog udara, prestanka rada srca i ostale komplikacije vezane za srce. Oko 10% do 20% pacijenta kojima se dogodi ishemijski moždani udar pate i od atrijalne fibrilacije.

  Otkrivanje preuranjene kontrakcije (PC)

  Ekstremni, abnormalni otkucaji srca koji se stvaraju na nenormalnim lokacijama srca, bilo u atriju (PAC) ili u komorama (PVC) ili u srčanim čvorovima (PNC). Ovi dodatni uticaji narušavaju vaš redovni srčani ritam, koji ponekad uzrokuje palpitacije (npr. Preskočene otkucaja) u grudima. Može se pojaviti singularno ili repetitivno sa različitim učestalostima. Ako nisu vezane za stres, oni su osetljivi marker za mnoštvo srčanih poremećaja, povećan rizik od ishemičnog moždanog udara kod PC-a.

  Detekcija tahikardije (TACH)

  Brzi otkucaji srca od preko 100 otkucaja u minuti (BPM) kod odraslih. Osim ako nije uzrokovano fizičkim ili mentalnim stresom, indikator srčanih i ekstrakardijalnih poremećaja (npr. koronarna bolest srca, hipertireoza, groznica).

  Detekcija bradikardije (BRAD)

  Usporeni rad srca, manje od 55 otkucaja srca u minuti kod odraslih. Osim ako nije izazvana prilagođavanjem srca na trening izdržljivosti, bradikardija može biti povezana s nizom srčanih bolesti, te bolesti koje nisu izravno vezane za srce (npr. neravnoteža elektrolita, lekovi, koronarne i/ili valvularne srčane bolesti).
  ARR tehnologija je razvijena u bliskom partnerstvu sa renomiranim nemačkim istraživačkim institutom za kliničku medicinsku tehnologiju - Forschungsinstitut für klinische Medizintechnik (FIMT)

  Povišena temperatura

  Povišena temperatura je jedan od obrambenih mehanizama tela. Kada bakterije ili virusi dospeju u vaše telo i počnu remetiti njegov rad, telo prelazi u defenzivu te se aktivira imuni sistem. Kada se ovo dogodi, središnji živčani sistem omogućava porast temperature tela više od uobičajne. Viša temperatura tako ubrzava metabolizam i sprečava uticaj patogenih organizama.

  HA500

  Napredni sistem merenja infracrvenim zračenjem omogućuje sigurna, precizna, pouzdana i higijenska očitavanja merenja za telesnu i za sobnu temperaturu. Tablica za merenje telesne temperature preko čela izračunata je i razvijena na osnovu statističke obrade sistematskih kliničkih dermatoloških podataka kako bi se prilagodila pacijentima sa i bez povišene temperature, kao i pod drugačijim operacijskim okruženjima.

  Klinički precizan

  HA500 je klinički testiran u nekoliko velikih ORL bolnica po protokolu ASTM E1965-98:2009 regulacijskog standarda zadovoljavajućim kliničkim brojem ponavljanja i merenjem preciznosti u poređenju sa skladnim oralnim merenjem temperature.

  Beskontaktna merenje do 5 cm udaljenosti

  Termometar s jednosekundnim merenjem koji ne zahteva dodir s kožom je odgovarajući izbor za mjerenje telesne temperature, prema tome sprečava unakrsnu kontaminaciju tako da meri temperaturu udaljen pet centimetara od čela.

  PLUĆNE BOLESTI

  Plućne bolesti su medicinski nazivi za patološka oboljenja koja utiču na organe i tkiva koja omogućuju protok vazduha u organizmu. U njih spadaju oboljenja gornjeg respiratornog trakta, dušnika, bronha, bronhiola, alveola, pleure i pleuralne šupljine, te mišića i živaca koji omogućuju disanje. Plućne bolesti variraju od blagih i samoograničavajućih kao šta je obična prehlada, do onih opasnih po život kao šta su bakterijska upala pluća, plućna embolija, akutna astma i rak pluća.

  VA Tehnologija

  Jedinstveni prilagodljivi ventil omogućava doziranje lekova različitih viskoznosti u zavisnosti od potrebama i tegobama pojedinog korisnika. Ova tehnologija omogućuje korisnicima da nameste različite nivoe protoka od 0,08 ml/min do 0,50 ml/min dok veličina čestica ostaje jednaka. Korisnik tako može podesiti brzinu inhalacije bez potrebe za zamenom delova.

  Kompresorski nebulizator
  VA Tehnologija

  Tehnologija prilagođenog ventila

  Jedinstveni prilagodljivi ventil omogućava doziranje lekova različitih viskoznosti u zavisnosti od potrebama i tegobama pojedinog korisnika. Ova tehnologija omogućuje korisnicima da nameste različite nivoe protoka od 0,08 ml/min do 0,50 ml/min dok veličina čestica ostaje jednaka. Korisnik tako može podesiti brzinu inhalacije bez potrebe za zamenom delova.

  Efikasan respiratorni sistem

  Korištenjem novih tehnologija omogućuje se lakši tretman i lečenje astme, HOPB-a i ostalih plućnih oboljenja. Pomoću sistema za raspršivanje, pacijenti mogu efektivno lečiti i kontrolisati svoja plućna oboljenja bilo gdje, u bilo kojem trenutku.

  Astma

  Astma se prepoznaje po učestalom i grčevitom zadihanošću i kašljanju. Kao i kod hroničnog bronhitisa, bronhije su upaljene i sluzne dok su trepetljike slepljene. Vazdušni prolazi na određene nadražaje reaguju grčenjem mišića, često izazvanih alergenima poput polena i kućne prašine, ali i stresom i zagađenom okolinom.

  Hronična opstruktivna plućna bolest

  Hronična opstruktivna plućna bolest (HOPB) je tip opstruktivne plućne bolesti koja se karakteriše dugotrajnijim slabim protokom vazduha. Glavni simptomi su kratkoća daha i kašlja te nakupljanje pljuvačke. HOPB je progresivna bolest, šta znači da se pogoršava s vremenom. Svakodnevne aktivnosti poput penjanja uz stepenice s vremenom postaju problem. Hronični bronhitis i emfizem su stariji nazivi za različite tipove HOPB-a.

  Ostale Rossmax tehnologije

  za olakšano merenje i lečenje

  Merači krvnog pritiska
  Detekcija manžetne (CD)
  Indikator rizika od hipertenzije
  Detekcija nepravilnog srčanog ritma (IHB)
  Detekcija nepravilnih otkucaja
  Detekcija pokreta
  Prenosni kalibracijski sistem
  Validacije
  Odobren od strane ESH-a
  BHS-ova A/A ocena
  Pulsni oksimetri
  Otkrivanje stanja arterije
  Visoko/nisko SpO2 i HR podešavanje
  Inhalatori
  Dosledna veličina finih čestica
  Tihi rad
  Tehnologija prilagođenog ventila
  Termometri
  Napredni sistem merenja infracrvenim zračenjem
  Brzi odaziv